83
Naslovna   /   Naši proizvodi   /   Ceramic   /   Ljepila za keramiku   /   Siprofix BK 155 rapid white

Siprofix BK 155 rapid white

Bijelo ljepilo za keramičke pločice za unutrašnju i vanjsku upotrebu

 

IZRAČUN POTROŠNJE

UNESITE KVADRATURU

PRIMJENA
Ljepilo na bazi bijelog cementa sa karakteristikom ubrzanog vezanja, namijenjeno za ljepljenje svih vrsta keramičkih pločica, mramora, granita, staklenih mozaik pločica, prirodnog i umjetnog kamena na zidne, podne i fasadne površine, isključivo na čvrste podloge (beton, žbuke na bazi cementa, vapna i sl.), za vanjsku i unutarnju upotrebu. Odlična prionljivost, visoka čvrstoća i otpornost na vlagu. Pogodno za ljepljenje na površine sa već postojećim pločicama, kao i na podloge sa podnim grijanjem. Može se koristiti za popločavanje bazena i drugih objekata ispunjenih vodom u sistemu sa BK-Hidrostop 2 hidroizolacijskim premazom. Ne mijenja prirodnu boju materijala koji se lijepi.

PRIPREMA I NANOŠENJE
Podloga na koju se ljepilo nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvjetavanja, bez ostataka ulja ili boje. Prije ljepljenja pločica preporučljivo je premazivanje BK-Bond predpremaza razrijeđenog prema uputstvu u cilju poboljšanja prionljivosti ljepila. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 26-28% vode uz intenzivno miješanje do potpune homogenizacije.

Masu ostaviti da odstoji oko 10 min, zatim još jednom promiješati u svrhu dobivanja ljepila primjerene konzistencije. Ljepilo nanositi pomoću nazubljene gleterice sa odgovarajućom veličinom zubaca, tako da minimum 65% površine pločice bude prekriveno ljepilom (u slučaju primjene unutra) a minimum 90% (u slučaju primjene vani). Veličina zubaca ovisi od dimenzija pločica (optimalno 4-6 mm za pločice veličina 10-25 cm). Pločice utiskivati u sloj ljepila na podlozi, a ukoliko je površina neravna ljepilo nanositi i na pločicu. Pločice treba polagati dok je ljepilo svježe (prije formiranja pokorice). U slučaju ljepljenja mramora i drugih vrsta kamena, podložnih promjeni boje, oblogu nikako ne potapati u vodu, a preporučljivo je izvršiti i probno nanošenje ljepila.

Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

OPTIMALNI VREMENSKI UVJETI
Temperatura podloge i zraka +5°C do +25°C.

OTVORENO VRIJEME RADA
Oko 40 minuta (ovisno od podloge i atmosferskih uvjeta). Brzovezujuće ljepilo, spremno za fugiranje bijelom fug masom nakon 8-10h sušenja, fugiranje drugim bojama najranije nakon 24h sušenja na normalnim uvjetima (T=23-25°C, r.v.z. 50-60 %).

POTROŠNJA
Oko 3-5 kg/m², ovisno od podloge i debljine nanošenja.

ROK TRAJANJA I SKLADIŠTENJE
12 mjeseci u originalnom pakiranju u suhoj prostoriji na paletama.

PAKIRANJE
5; 25 kg.

Kako vam možemo pomoći?

Kontakt informacije

Bekament d.o.o.

 

Velikopoljska 9 M,
10010 Zagreb (adresa uprave)
+385 1 6235 109
+385 1 6235 732

 

 

Kontaktirajte nas ...