Anesteziologija i liječenje boli u Poliklinici Rotim

Anesteziologija i
liječenje boli

Kada Vas muče bolovi, svakodnevni život pati. Patite li od čestih glavobolja, bolova u cijelom tijelu ili nekoj određenoj točki, obratite nam se s povjerenjem.

 

Liječimo bol akupunkturom i blokadom takozvanih trigger točki. Iako može imati velike posljedice, o boli još uvijek malo znamo.

Neugodna je i fizički i emocionalno, a utječe i na našu sposobnost obavljanja zadataka na radnom mjestu, kod kuće ili u društvu.

Premda bol može biti i dugotrajna, nikada ne treba odustati od njenog liječenja.

Osim lijekovima, bol se može rješavati i alternativnim terapijama poput akupunkture, akupresure i masaže, ovisno o potrebama svakog pojedinog bolesnika.

U Poliklinici Rotim se svakom pacijentu pristupa individualno s izborom najbolje i najuspješnije metode liječenja boli ovisno o etiologiji iste, a pomoću detaljnog pregleda, dijagnostike i terapijskih postupaka.

Ambulanta za bol

U ambulanti za liječenje boli glavni je cilj riješiti svaki problem koji pacijentu stvara bol i onemogućuje mu kvalitetan život. Tim uključuje anesteziologe, neurologe, kirurge, terapeute i medicinske sestre koji zajedno stvaraju plan liječenja prema potrebama pacijenta. Kada lijekovi nisu dovoljni, kombiniraju se s drugim tretmanima.

Tada se koriste lokalni anestetici, kortikosteroidi, blokovi živaca, fizikalna terapija, električna stimulacija te psihološko savjetovanje, a sve s jednim ciljem – olakšavanje boli i normalan život pacijenta.

Ukoliko se želite naručiti na pregled u Ambulantu za bol, ostavite nam odmah svoj kontakt na dnu teksta.

Pregled i mišljenje anesteziologa prije operacije

Pripremate li se za operaciju, potrebno je obaviti pregled anesteziologa. Iznimno je važno detaljno i iskreno odgovoriti na sva pitanja o bolestima, lijekovima, alergijama i navikama poput pušenja, alkohola i opojnih sredstava. To će pomoći u odabiru najboljeg načina anestezije za Vaš organizam. Naravno, možete postavljati svoja pitanja na koja ćemo rado i iscrpno odgovoriti.

Za preoperativni pregled potrebno je donijeti:

  • laboratorijske nalaze ne starije od mjesec dana: kompletna krvna slika, natrij, kalij, ureja, kreatinin, šećer, jetrene probe, koagulogram
  • dokumentiranu krvnu grupu
  • EKG nalaz ne stariji od mjesec dana
  • RTG sliku srca i pluća ne stariju od šest mjeseci (iznimno: ne treba za djecu i inače zdrave mlađe osobe)
  • medicinsku dokumentaciju vezanu uz operacijski zahvat za koji se priprema
  • prijašnju medicinsku dokumentaciju

Ukoliko nemate sve potrebne nalaze, možete ih obaviti kod nas.

Tu smo za sva pitanja, nedoumice i konzultacije s našim vrhunskim stručnjacima. Obratite nam se s povjerenjem.

Ostavite nam svoj kontakt, a mi ćemo Vam se javiti u najkraćem mogućem roku.